حسین محمدپور؛ مهدی شهریاری نور؛ رامین یوسفی
دوره 16، شماره 4 ، دی 1397، ، صفحه 63-80
چکیده
سابقه و هدف:
در چند دهه اخیر،زایلن به همراه تعدادی دیگر از ترکیب های آروماتیک موجود در نفت خام و دیگر محصول های پتروشیمی بهعنوان یکی از آلایندههای مهم خاک محسوب شده اند، بنابراین هدف از این بررسی، یافتن سویه باکتری برای تجزیه زیستی این ترکیب و افزایش راندمان تجزیه این ترکیب به کمک تثبیت این باکتری بر روی ترکیب هایی با ...
بیشتر
سابقه و هدف:
در چند دهه اخیر،زایلن به همراه تعدادی دیگر از ترکیب های آروماتیک موجود در نفت خام و دیگر محصول های پتروشیمی بهعنوان یکی از آلایندههای مهم خاک محسوب شده اند، بنابراین هدف از این بررسی، یافتن سویه باکتری برای تجزیه زیستی این ترکیب و افزایش راندمان تجزیه این ترکیب به کمک تثبیت این باکتری بر روی ترکیب هایی با ساختار نانویی مانند اکسیدگرافن است.
مواد و روشها:
در این پژوهش، تجزیه زیستی زایلن با استفاده از باکتریهای آزاد و تثبیتشده به کمک اکسید گرافن در شرایط بهینه بررسی شد. باکتریهای تجزیهکننده زایلن از خاکآلوده جداسازی شد و با استفاده از توالی ژن S rDNA 16 شناسایی گردید. که باکتری شناسایی شده Sphingomonas paucimobilis سویه TY4-HX: بود. برای تجزیه زایلن با استفاده از سلولهای آزاد و تثبیتشده ، میزان بهینه pH، دما، و غلظت زایلن به کمک روش RSM به ترتیب برابر با7، c°32وg/l 5/1 تعیین شد.
نتایج و بحث:
سلولهای آزاد تحت شرایط بهینه قادر به تجزیه زیستی زایلن به مقدار 8/45 % طی 24 ساعت بود. در این مطالعه از اکسید گرافن بهمنظور تثبیت باکتری Sphingomonas paucimobilis سویه TY4-HX استفاده شد. با استفاده از روشهای FTIR و SEM مشخص شد که این سویه بااتصال به سطح اکسید گرافن قادر به ایجاد بیوفیلم شده است. باکتریهای تثبیتشده به این روش قادر به تجزیه زیستی زایلن به مقدار بیش از 3/86 % تحت شرایط بهینه و در زمان 24 ساعت بود.
نتیجهگیری:
با توجه به نتایج به دست آمده، باکتریهای تثبیتشده نسبت به همان سویه از باکتریهای آزاد، از عملکرد بهتری در پالایش خاکآلوده به زایلن برخوردار بودند.
غلامحسین ابراهیمی پور؛ جمشید فولادی؛ اتوسا فردوسی
دوره 3، شماره 10 ، دی 1384
چکیده
باکتری اکسیرم هالوفیل ، جداسازی شده از جزیره قشم با تولید بیوسورفکتانت قادر به امولوسیونه کردن و تجزیه نفت خام می باشد.پس از آزمایش های لازم اولیه و این باکتری از لحاظ تاثیر فاکتورهای اساسی محیطی در تجزیه زیستی نفت خام مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله نقش فاکتورهای محیطی حائز اهمیت از جمله شوری،PH ، دما و دور دستگاه شیکر به منظور هوادهی ...
بیشتر
باکتری اکسیرم هالوفیل ، جداسازی شده از جزیره قشم با تولید بیوسورفکتانت قادر به امولوسیونه کردن و تجزیه نفت خام می باشد.پس از آزمایش های لازم اولیه و این باکتری از لحاظ تاثیر فاکتورهای اساسی محیطی در تجزیه زیستی نفت خام مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله نقش فاکتورهای محیطی حائز اهمیت از جمله شوری،PH ، دما و دور دستگاه شیکر به منظور هوادهی محیط، حداقل مقدار منبع نتروژن و فسفر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج شنان داد، محدوده غلظت نمک 15 تا 21 درصد، 2/8 PH،دمای 35 درجه سانتی گراد و دور شیکر rpm 140،حداقل مقدار منبع نتروژن 2/0 گرم 4SO (4NH) و حداقل غلظت منبع فسفر 1/0 گرم 4PO 2KH، مناسب ترین شرایط برای تجزیه زیستی یک گرم نفت خام توسط این باکتری می باشد. سپس با انجام آزمایشات وزن سنجی نفت خام روشن گردید که باکتری در این شرایط بهینه بعد از هفت روز نزدیک به صد در صد نفت خام موجود را به مصرف می رساند.
غلامحسین ابراهیمی پور؛ جمشید فولادی؛ آتوسا فردوسی
دوره 2، شماره 8 ، تیر 1384
چکیده
در این تحقیق یک باکتری اکستریم ها لوفیل نفت خوار تولید کننده بیوسورفاکتانت از دریاچه نمکدان، واقع در جزیره قشم جداسازی شد. تعیین خصوصیات اولیه نشان داد که این باکتری متعلق به گروه آرکی باکتری ها بوده و علاوه بر آنکگه فوق العاده نکم دوست می باشد،قادر است با تولید بیوسورفکتانت نفت خام را به عنوان تنها منبع انرژی و کربن مصرف نماید. همچنین ...
بیشتر
در این تحقیق یک باکتری اکستریم ها لوفیل نفت خوار تولید کننده بیوسورفاکتانت از دریاچه نمکدان، واقع در جزیره قشم جداسازی شد. تعیین خصوصیات اولیه نشان داد که این باکتری متعلق به گروه آرکی باکتری ها بوده و علاوه بر آنکگه فوق العاده نکم دوست می باشد،قادر است با تولید بیوسورفکتانت نفت خام را به عنوان تنها منبع انرژی و کربن مصرف نماید. همچنین این باکتری بر روی ملاس چغندرقند به عنوان تنها منبع انرژی و کربن قادر به رشد می باشد لیکن در این شرایط تولید بیوسورفکتانت جهت امولوسیونه شدن نفت خام مشاهده نشد. اما در حضور گلسیرین به عنوان تنها منبع انرژی و کربن،رشد و تولید بیوسورفکتانت بسیار چشمگیر بوده است. همچنین تاثیر غلظت نمک در رشد و تجزیه نفت خام توسط این سویه مورد بررسی قرار گرفت بر اساس نتایج بدست آمده این باکتری، بهترین تجزیه نفت خام را در محدوده غلظت 15 تا 21 درصد NaCI انجام می دهد.