شناسایی و تعیین مقدار هفت محصول جانبی گند زدایی نظام مندی نشده در آب آشامیدنی شهر تهران

زهرا جعفری؛ امیر سالمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 اسفند 1400

https://doi.org/10.52547/envs.2022.225240.1136

چکیده
  هدف: گندزدایی با کلر رایج‌ترین روش گندزدایی آب آشامیدنی در ایران است. واکنش‌پذیری کلر سبب می‌شود تا علاوه بر تخریب عوامل بیمازی‌زا، ترکیبات آلی متنوعی تحت عنوان محصولات جانبی گندزدایی تولید شوند. تعداد بسیار کمی از این نرکیات نظام‌مند شده به صورت پیوسته پایش می‌شوند. با این حال، ترکیبات فراوان دیگری نیز در این دسته هستند که علی‌رغم ...  بیشتر

کمیت و کیفیت ترکیب‌های آنتی اکسیدانی و اجزا تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی زولنگ( campestre Eryngium )تحت تأثیر ارتفاع از سطح دریا

مجتبی اسمعیل زاده؛ حسین مرادی

دوره 20، شماره 1 ، فروردین 1401، ، صفحه 167-178

https://doi.org/10.52547/envs.2021.37179

چکیده
  سابقه و هدف: در سال­ های اخیر استفاده از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، جایگاه خاص خود را در بین عموم مردم پیدا کرد، که این امر موجب شناخت و معرفی گیاهان دارویی جهت کاربرد در صنایع داروسازی شده است. رویشگاه ­های طبیعی ایران به ­عنوان منابع ارزشمند ژنی تعدادی زیادی از گیاهان دارویی مفید می ­باشند که از جمله آن­ها می ­توان به ...  بیشتر

مطالعه ارتباط کمی ساختار - بازداری آفت کش های برگزیده در برگ سبز چای

امیر سالمی

دوره 11، شماره 4 ، دی 1392

چکیده
  دسته های گوناگونی از آفت کش ها طی مراحل مختلف تولید فراورده های چای به کار می روند. این ترکیبات، علاوه بر تاثیر منفی بر سلامت مصرف کنندگان، امکان ورود به محیط های طبیعی و ایجاد تاثیرات سوء در آن ها را نیز دارند. به منظور کمک به درک رفتار کروماتوگرافی این آفت کش ها حین انجام آنالیز، زمان بازداری 57 مورد از آن ها با استفاده از روش ارتباط ...  بیشتر

بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی : بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی ، Solanum lycopersicum)خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon)

پرویز رضوانی مقدم؛ رضا قربانی؛ علیرضا کوچکی؛ لیلا علیمرادی؛ گلثومه عزیزی؛ آسیه سیاهمرگویی

دوره 6، شماره 3 ، فروردین 1388

چکیده
  دیازینون به عنوان یک آفت کش شیمیایی به دلیل طیف اثر بخشی گسترده ای که دارد مورد توجه بسیاری ازتولید کنندگان محصولات کشاورزی قرار گرفته است، اما در صورت عدم رعایت دوره ماندگاری آن ، وجود بقایای سم در محصولات سلامت مصرف کنندگان را به شدت به مخاطره می اندازد. در این پژوهش ، جهت تعیین میزان بقایای سم دیازینون در گوجه فرنگی ، خیار و خربزه ...  بیشتر