امید بهمنی؛ سعید برومند نسب؛ مجید بهزاد؛ عبدعلی ناصری
دوره 7، شماره 2 ، دی 1388
چکیده
شستشوی نیترات وآمونیوم از زمین های کشاورزی می تواند سبب کاهش قابل توجه کود نیتروژن گرددو تغییرات زیادی در این کاهش مشاهده و گزارش شده است . هدف از این مطالعه بررسی میزان تجمع نیترات و آمونیوم در نیمرخ خاک در طی اعمال تیمارهای مختلف آبیاری و کودی بوده است . میزان نیتروژن تجمع یافته و غلظت آن تحت سه سطح کود وسه رژیم آبیاری در منطقه خوزستان ...
بیشتر
شستشوی نیترات وآمونیوم از زمین های کشاورزی می تواند سبب کاهش قابل توجه کود نیتروژن گرددو تغییرات زیادی در این کاهش مشاهده و گزارش شده است . هدف از این مطالعه بررسی میزان تجمع نیترات و آمونیوم در نیمرخ خاک در طی اعمال تیمارهای مختلف آبیاری و کودی بوده است . میزان نیتروژن تجمع یافته و غلظت آن تحت سه سطح کود وسه رژیم آبیاری در منطقه خوزستان ایران مورد مطالعه قرا رگرفت. تیمارهای آبیاری شامل تیمار آبیاری کامل II و سایر تیمارها 85 درصد بودند(12) و 70 درصد (13) از مقدار تمیار II بودند. مقادیر نیتروژن شامل 150 (N1 )، 250 (N2) و 350 (N3) کیلوگرم اوره در هکتار بود جمع آوری نمونه های از خاک با فاصله زمانی یک ماه و در عمق های 30-0 ، 60-30، 90-60، و 120-90 صورت گرفت از مدل LEACHM جهت شبیه سازی مقادیر نیترات و آمونیوم در لایه های مختلف خاک و مقایسه آن با مقادیر مشاهده ای استفاده شد. میزان سطح کود و آب کاربردی تاثیر بسزایی در تجمع آمونیوم و نیترات از خود نشان دادند. بیشترین مقدار نیترات در تیمار 13N3 و در امونیوم در تیمارهای و 13N2 در طول مطالعه به ثبت رسید. در طول زمان نیترات به اعمال پایینتر شسته شد و در آخرین نمونه گیری در شهریور غلظت آن د رعمق 30-0 به صفر رسید . با تغییر مقادیر نیتریفیکاسیون، دنیتریفیکاسیون و تصعید ، واسنجی مدل LEACHM به طور محسوسی افزایش یافت به طوری که دامنه ضریب ویلموت بعد از واسنجی برای نیترات و آمونیوم به ترتیب 56/0 تا 98/0 و 76/0 تا 96/0 بود.
مهدی نادری جلوار؛ عباس اسماعیلی ساری؛ محمد رضا احمدی؛ سید جعفر سیف آبادی؛ اصغر عبدلی
دوره 4، شماره 2 ، دی 1385
چکیده
در این تحقیق به منظور بررسی اثرات کارگاه های پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان بر کیفیت آب رودخانه هراز و روند خودپالایی آن ، چهار کارگاه تکثیر و پرورش ماهی و ده ایستگاه نمونه برداری انتخاب شدند. اندازه گیری خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مواد مغذی آب شاملT^(°C) ، 〖DO〗^ pH,〖BOD〗_5 ، سخت کل ، TDS ، TSS ، کدورت ، EC ، 〖PO〗_4 ، 〖NH〗_4 ،NO〖 〗_3، 〖NO〗_2و در هر دو ...
بیشتر
در این تحقیق به منظور بررسی اثرات کارگاه های پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان بر کیفیت آب رودخانه هراز و روند خودپالایی آن ، چهار کارگاه تکثیر و پرورش ماهی و ده ایستگاه نمونه برداری انتخاب شدند. اندازه گیری خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مواد مغذی آب شاملT^(°C) ، 〖DO〗^ pH,〖BOD〗_5 ، سخت کل ، TDS ، TSS ، کدورت ، EC ، 〖PO〗_4 ، 〖NH〗_4 ،NO〖 〗_3، 〖NO〗_2و در هر دو ماه یک بار و در یک دوره یکساله صورت گرفت . نتایج حاصل از آنالیزها نشان داد که دامنه مقدار متوسط پارامترها در ایستگاه های مختلف در مدت بررسی برای دما، 7/11-9/8 درجه سانتی گراد، DO 3/11 – 7/8 میلی گرم در لیتر، BOD5 9/5- 95/2 میلی گرم در لیتر،PH 9/7-4/7 ، سختی کل 245- 160 میلی گرم در لیتر، TDS247- 209 میلی گرم در لیتر،TSS 156- 62 میلی گرم در لیتر ؛ کدورت NTU 76-2/21، EC 491-398 میکروموس بر سانتی متر ، 〖PO〗_4 115/0-014-0 میلی گرم در لیتر، 〖NH〗_4 783/0 -014-0 میلی گرم در لیتر،، 〖NO〗_3 49-1-74/0 میلی گرم در لیتر، وNO _2 021/0- 003/0 میلی گرم در لیتر متغیر بود. در این مطالعه مقادیر پارامتر های فوق در ایستگاه های مختلف دارای نوساناتی بوده و برخی از آن ها شامل DO ، TSS ، 〖NH〗_4 ، و کدورت در ایستگاه های مختلف اختلاف معنی داری داشتند که نتیجه تاثیر مزارع پرورش ماهی و خودپالایی رودخانه می باشد. این فاکتورها در فصول مختلف سال نیز در تغییر بوده که علت اصلی آن تغییر شرایط محیطی و شدت فعالیت کارگاه ها می باشد .