1. تبیین الگویی برای بررسی خودکفایی حوزه های غذایی (مطالعه موردی: استان تهران)

مریم اکبرپور؛ هادی ویسی؛ عبدالمجید مهدوی دامغانی؛ محمدرضا نظری

دوره 17، شماره 4 ، زمستان 1398، ، صفحه 27-42

http://dx.doi.org/10.29252/envs.17.4.27

چکیده
   سابقه و هدف: بومی­ سازی سیستم غذایی به دلیل­ هایی هم­چون فواید اکولوژیک، مزیت ­های اقتصادی و ملاحظات اجتماعی در مسیر کشاورزی پایدار قرار گرفته است. ولی پرسش این است که غذا تا چه اندازه و محدوده­ای می ­تواند به ­صورت بومی تولید شود. بمنظور پاسخ به این پرسش، مفهوم حوزه غذایی راهگشا است. این مفهوم چارچوبی را برای تحلیل میزان ...  بیشتر

2. مقایسه پایداری مصرف نهاده ها در مزارع شالیکاری سنتی و تجهیز شده ایران (مطالعه موردی استان گیلان )

محمد صادق ابراهیمی؛ خلیل کلانتری؛ علی اسدی؛ سید حمید موحد محمدی؛ ایرج صالح

دوره 9، شماره 2 ، زمستان 1390

چکیده
  یکی ازاهداف اساسی از طراحی و اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری کاهش مصرف نهاده ها به خصوص نهاده های شیمیایی نظیر انواع کود و سموم شیمیایی می باشد .این مقاله با هدف مقایسه پایداری مصرف نهاده های شیمیایی در مزارع شالیکاری سنتی و تجهیز شده در محدود استان گیلان تدوین گردیده است. این پژوه شبه صورت میدانی انجام گرفته و داده های لازم ...  بیشتر