ارزیابی روش های مختلف عصاره گیری بر ترکیبات آنتی اکسیدانی میوه های نسترن کوهی، ولیک سرخ و ولیک سیاه مازندران

مجتبی اسماعیل زاده؛ حسین مرادی؛ فاطمه دواتگر

دوره 21، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 73-88

https://doi.org/10.48308/envs.2023.1235

چکیده
  سابقه و هدف: رادیکال­ های آزاد با فساد مواد غذایی و آسیب به سلامت انسان، به­ عنوان ترکیباتی مضر و آسیب رسان به سلول های گیاهی و جانوری محسوب می شوند. فنل ها گروه وسیعی از ترکیبات هیدروکسیلی هستند که ترکیباتی نظیر فلاوونوئیدها و آنتوسیانین ها در آن قرار دارند. نسترن کوهی، ولیک سرخ و ولیک سیاه سه میوه دارویی با ترکیبات ارزشمندی نظیر ...  بیشتر

کمیت و کیفیت ترکیب‌های آنتی اکسیدانی و اجزا تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی زولنگ( campestre Eryngium )تحت تأثیر ارتفاع از سطح دریا

مجتبی اسمعیل زاده؛ حسین مرادی

دوره 20، شماره 1 ، فروردین 1401، ، صفحه 167-178

https://doi.org/10.52547/envs.2021.37179

چکیده
  سابقه و هدف: در سال­ های اخیر استفاده از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، جایگاه خاص خود را در بین عموم مردم پیدا کرد، که این امر موجب شناخت و معرفی گیاهان دارویی جهت کاربرد در صنایع داروسازی شده است. رویشگاه ­های طبیعی ایران به ­عنوان منابع ارزشمند ژنی تعدادی زیادی از گیاهان دارویی مفید می ­باشند که از جمله آن­ها می ­توان به ...  بیشتر