صادق صالحی؛ حسین محمودی؛ نرگس دیبایی؛ سارا کریم زاده
دوره 9، شماره 4 ، تیر 1391
چکیده
مقاله حاضر به بررسی رابطه میان نگرش محیط زیستی افراد و رفتار محیط زیستی (مصرف انرژی خانگی ) آن ها در مناطق شهری شهرستان ارومیه می پردازد. در این تحقیق ، نگرش افراد مورد بررسی در دو سطح نگرش محیطی زیستی عام و نگرش محیطی زیستی خاص (مصرف انرژی ) مورد بررسی قرار گرفته است. مطابق فرضیه تحقیق، بین نگرش محیطی زیستی عام و نگرش محیطی زیستی خاص ، ...
بیشتر
مقاله حاضر به بررسی رابطه میان نگرش محیط زیستی افراد و رفتار محیط زیستی (مصرف انرژی خانگی ) آن ها در مناطق شهری شهرستان ارومیه می پردازد. در این تحقیق ، نگرش افراد مورد بررسی در دو سطح نگرش محیطی زیستی عام و نگرش محیطی زیستی خاص (مصرف انرژی ) مورد بررسی قرار گرفته است. مطابق فرضیه تحقیق، بین نگرش محیطی زیستی عام و نگرش محیطی زیستی خاص ، با رفتار مصرف انرژی افراد همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد . نگرش محیطی زیستی عام ، بر پایه مقیاس نوین زیست محیطی و نگرش مصرف انرژی بر پایه مقیاس محقق ساخته مورد سنجش قرار گرفته اند. از نظر روش شناسی ، برای انجام تحقیق حاضر از روش پیمایش استفاده شده و با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، نمونه ها از مناطق شهری انتخاب شدند. داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه و از 383 نفر از ساکنان شهر ارومیه جمع آوری شدند. نتایج تحقیق نشان داد که اولا ، افراد مورد بررسی در هر دو نوع نگرش نمره بالایی دریافت کرده اند و ثانیا، رابطه مثبت و معناداری بین نگرش محیطی زیستی عام و رفتار معنادار محیطی زیستی (مصرف انرژی) افراد وجود دارد. در ادامه ی مقاله، دلایل احتمالی بروز این نتیجه مرود بحث قرار گرفته و در انتها نیز پیشنهاداتی برای انجام بهتر تحقیقات آتی ارائه شده است
محمد قربانی؛ علیرضا کوچکی؛ حسین محمودی
دوره 6، شماره 3 ، فروردین 1388
چکیده
میزان کاهش عملکرد محصولات در فرایند گذار به کشاورزی ارگانیک ، مهم ترین مساله و نگرانی کشاورزانی است که در مرحله تصمیم برای پذیرش کشاورزی ارگانیک هستند . بنابر این ارائه مدل ها و شیوه هایی که بتواند وضعیت تولید محصولات را در دوره گذار تحلیل کند بسیار مهم خواهد بود. در واقع ، ساز و کار و مخاطراتی که در چنین تبدیلی وجود دارد، باید به دقت ...
بیشتر
میزان کاهش عملکرد محصولات در فرایند گذار به کشاورزی ارگانیک ، مهم ترین مساله و نگرانی کشاورزانی است که در مرحله تصمیم برای پذیرش کشاورزی ارگانیک هستند . بنابر این ارائه مدل ها و شیوه هایی که بتواند وضعیت تولید محصولات را در دوره گذار تحلیل کند بسیار مهم خواهد بود. در واقع ، ساز و کار و مخاطراتی که در چنین تبدیلی وجود دارد، باید به دقت موردتجزیه و تحلیل قرار گیرد. در این مطالعه با توجه به اهمیت تولید ارگانیک محصولات در اقتصاد کشاورزی ، برآوردمجازی از میزان عملکرد گندم استان خراسان رضوی در شرایط کشت ارگانیک حاصل شده است. با استفاده از داده ای مربوط به 167 کشاورز گندم کار ، تابع کاب داگلاس و مفهوم کشش، میزان عملکرد ارگانیک گندم بدست آمد. نتایج نشان داد که در صورت حذف نهاده های شیمیایی از فرایند تولید میزان عملکرد گندم به اندازه 95/18 درصد کاهش می یابد . کاهش عملکرد گندم در مزارع کوچک بیشتر می باشد. باتوجه به یافته های مطالعه ، حمایت مالی ، ترویجی و نهاده های غیر شیمیایی و نیز استفاده از این الگو برای برآورد عملکرد محصولات ارگانیک پیشنهاد شده است.
مجید جوانمرد؛ حسین محمودی
دوره 6، شماره 1 ، مهر 1387
چکیده
تولید محصولات ارگانیک درجهان جایگاه ویژه ای یافته است و بازار این محصولات روز به روز در حال افزایش است. کشور ایران با دارا بودن تجربه دیرینه در امر کشاورزی و نیز شرایط مستعد برای کشت ارگانیک، می تواند به یکی از کشورهای مهم آسیا در تولید محصولات ارگانیک تبدیل شود. اما در حال حاضر دراین زمینه توفیقی به دست نیاورده است. انجام مطالعات هدفمند ...
بیشتر
تولید محصولات ارگانیک درجهان جایگاه ویژه ای یافته است و بازار این محصولات روز به روز در حال افزایش است. کشور ایران با دارا بودن تجربه دیرینه در امر کشاورزی و نیز شرایط مستعد برای کشت ارگانیک، می تواند به یکی از کشورهای مهم آسیا در تولید محصولات ارگانیک تبدیل شود. اما در حال حاضر دراین زمینه توفیقی به دست نیاورده است. انجام مطالعات هدفمند درجهت شناخت فرصت ها و تحلیل در جهت امکان تولید ارگانیک برای بازارهای داخلی و صادرات بسیار مهم و ضروری است به این منظور مقاله حاضر با استفاده از روش پیمایش و تعیین نقاط قوت، ضعف ، فرصت ها و تهدیدها SWOT به ارائه راه کارها و استراتژی درجهت تولید و توسعه انجیر ارگانیک درمنطقه استهبان استان فارس پرداخته است.